

Projecte que té com a objectiu potenciar la formació mediambiental, educar en valors de respecte a la natura i el nostre entorn i millorar la convivència a partir d'una responsabilitat comuna. En ell participem un grup de professors i professores i alumnat voluntari del centre.

Les Nacions Unides van establir al 1972 el 5 de juny com a Dia del Medi Ambient. A tots els llocs es realitzen múltiples activitats per sensibilitzar l'opinió mundial davant temes ambientals.
Des d'ací volem recordar amb este muntatge fotogràfic totes les activitats que el grup de Medi Ambient del centre ha estat organitzant durant el curs. L'objectiu del grup és sensibilitzar tota la comunitat educativa per construir un centre i un entorn més net i ecològic. Cada curs anem fent i enguany el punt fort ha estat l'hort. Però han estat moltes més les activitats desenvolupades. El proper curs vos esperem amb més energies i idees per seguir en este camí.
Gràcies a tots i totes per fer que tot el curs siga el dia mundial del Medi Ambient.

El grups de 1r ESO participen en la repoblació del Paisatge Protegit del Ponoig-Puigcampana que es va cremar el curs passat.
Ací tens el vídeo amb les fotos de com va anar tot.

... els amfibis són uns animals molt beneficiosos per a l'agricultura ja que s'alimenten d'insectes i ens ajuden a controlar les plagues. A més, ens proporcionen substàncies molt importants per a fabricar medicines.
L'alumnat de 1r d'ESO ha estat estudiant-los ja que ha participat activament en aquest projecte. Ací et mostrem com va anar la història.

Ací tens el vídeo de presentació de l'hort del nostre centre. Entra a la secció del grup de Medi Ambient i veuràs com ha creixcut pas a pas, quins són els nostres punts forts i qui són els seus protagonistes. T'ESPEREM!!!

Mira les fotos de les nostres col-i-flors, lletugues i faves... Bé, per menjar faves encara falta una mica...

Ja hem preparat el terreny i hem preparat les plàntules per transplantar. Fixa't què bé que ens va... CLICA!!!

- Ja hem començat a adequar la zona que serà el nostre hort.
És tota una feina!!!
Clica per veure les fotos i tot el que hem fet pas a pas.

L'hort, activitats per a tutoria, activitats de Centre Net... estem planificant-les i començant. Prompte veuràs els fruits i veuràs profes, companys i companyes ajudant al mediambient de l'IES. Estigueu atents/es a tot el que estem planificant!!!





Ahir a l'hora del pati es reuní el grup de Medi Ambient a la sala d'Usos Múltiples amb els alumnes que s'han volgut implicar en el projecte de millorar i fer més net el centre.

Cada alumne/a gasta a l´any més de 500 fulls en fotocópies i altres usos proporcionats pel centre,més els que ell/ella utilitza a les seues llibretes i els corresponents als llibres de text: aproximadament uns 10 kg per alumne i any!
Això fan uns 5500 kg (5.5 Tm) de paper a l´any.

El cambio climático podría ocasionar un éxodo masivo de millones de personas hacia zonas más habitables en esta década, pudiendo alcanzar los 50 millones de personas en 2010, informa la Universidad de Naciones Unidas. Estos nuevos refugiados, que ya superan a los desplazados por conflictos bélicos, aún no están contemplados en la ayuda internacional, pero Naciones Unidas recomienda que empiecen a estarlo cuanto antes, ya que lo que se está gestando es un proceso desbordante que afectará a todo el planeta. Por Marta Morales.
Ciberespacio, 14/10/2005


Noves tecnologies i ONG es donen cita al I Forum Alternative Channel a Barcelona.
Una trobada internacional organitzada per Iwith.org i Alternative Channel promourà l'ús de les noves aplicacions d'Internet al sector social.
El primer Forum Alternative Channel, organitzat en col·laboració amb Iwith.org, neix amb l'objectiu d'apropar les noves aplicacions d'Internet als actors del desenvolupament sostenible.
Els mèdia responsables com Alternative Channel donen la paraula a les fonts alternatives i es proclamen l'altaveu de la informació sobre el futur del planeta....

L'hort és mooolt ecològic. Atents a les idees que hem incorporat per estalviar aigua i per no utilitzar verins ni productes tòxics...

Està "currant" molta gent... Crec que la història va començar amb el grup Integra, però després van començar a vindre grups de 2n (F i E), de 3r (D) i alumnes de PT i de BAT. I molts més que ens deixem, segur!! Tot això acompanyats del professorat que també s'arromanga (Faus, Xelo, Manuel, Julia, Chema...). GRÀCIES A TOTS.




El Departament de Física i Química, com cada any, ha organitzat un taller de fabricació de sabó en el qual ha participat l'alumnat de 3r d'ESO i el de 2n de Batxilletat de Tècniques de Laboratori.
L'objectiu principal es recuperar tradicions dels nostres avantpassats i reciclar productes, com l'oli gastat de fregir, que contaminen molt les aigues residuals. A més a més, hem obtingut un sabó d'una bona qualitat per a rentar roba i que podem mesclar amb el nostre detergent habitual.
A continuació donem la recepta que hem utilitzat per si algú vol fer sabó en casa, i mostrem amb imatges les etapes més importants del procés.