Primera plana > Medi Ambient
Aquestes i altres notícies mediambientals més
IES LA NUCIA | INNOVACIÓ (1)

Projecte que té com a objectiu potenciar la formació mediambiental, educar en valors de respecte a la natura i el nostre entorn i millorar la convivència a partir d'una responsabilitat comuna. En ell participem un grup de professors i professores i alumnat voluntari del centre.

GRUP DE MEDI AMBIENT
Curs 2009-2010

Les Nacions Unides van establir al 1972 el 5 de juny com a Dia del Medi Ambient. A tots els llocs es realitzen múltiples activitats per sensibilitzar l'opinió mundial davant temes ambientals. 

Des d'ací volem recordar amb este muntatge fotogràfic totes les activitats que el grup de Medi Ambient del centre ha estat organitzant durant el curs. L'objectiu del grup és sensibilitzar tota la comunitat educativa per construir un centre i un entorn més net i ecològic. Cada curs anem fent i enguany el punt fort ha estat l'hort. Però han estat moltes més les activitats desenvolupades. El proper curs vos esperem amb més energies i idees per seguir en este camí.

Gràcies a tots i totes per fer que tot el curs siga el dia mundial del Medi Ambient.

REPOBLACIÓ

El grups de 1r ESO participen en la repoblació del Paisatge Protegit del Ponoig-Puigcampana que es va cremar el curs passat.

Ací tens el vídeo amb les fotos de com va anar tot.

PROJECTE AMFIBIS

... els amfibis són uns animals molt beneficiosos per a l'agricultura ja que s'alimenten d'insectes i ens ajuden a controlar les plagues. A més, ens proporcionen substàncies molt importants per a fabricar medicines.

L'alumnat de 1r d'ESO ha estat estudiant-los ja que ha participat activament en aquest projecte. Ací et mostrem com va anar la història. 

L'HORT

Ací tens el vídeo de presentació de l'hort del nostre centre. Entra a la secció del grup de Medi Ambient i veuràs com ha creixcut pas a pas, quins són els nostres punts forts i qui són els seus protagonistes. T'ESPEREM!!!

L'HORT

Mira les fotos de les nostres col-i-flors, lletugues i faves... Bé, per menjar faves encara falta una mica...

L'HORT

Ja hem preparat el terreny i hem preparat les plàntules per transplantar. Fixa't què bé que ens va... CLICA!!!

L'HORT
  • Ja hem començat a adequar la zona que serà el nostre hort.

És tota una feina!!!

Clica per veure les fotos i tot el que hem fet pas a pas.

SÍ!!! ESTEM TREBALLANT...

L'hort, activitats per a tutoria, activitats de Centre Net... estem planificant-les i començant. Prompte veuràs els fruits i veuràs profes, companys i companyes ajudant al mediambient de l'IES. Estigueu atents/es a tot el que estem planificant!!!

NOVA SORPRESA AL PATI DE HUI
els alumnes i profes preparats amb els instruments reciclats
El grup de Medi Ambient de PONOIG de l'IES, amb companyia d'altres alumnes i professors (el director inclòs), han fet acte de presència al pati amb instruments de percussió reciclats i d'altres no reciclats del departament de música per fer una batukada com a acte reivindicatiu del medi ambient i de la neteja al nostre centre.
NOVA REUNIÓ DEL GRUP DE MEDI AMBIENT PONOIG
imatge d'una batucada

Aquest matí hem fet una reunió del grup de Medi Ambient PONOIG a la sala d'Usos Múltiples on hem parlat de les properes actuacions del grup per seguir fomentant el reciclatge, i a la fi, un centre més net.

SEGUIM AMB LES EIXIDES PEL PATI
Ací veieu els cartellss que s'han posat als contenidors amb el que s'ha de tirar a cadascun d'ells

El grup de Medi Ambient PONOIG segueix amb la campanya “CENTRE NET”, amb el que hem fet uns grups d’alumnes i professors per seguir amb les passejades pel pati per conscienciar els alumnes de la importància del reciclatge i de tindre unes instal·lacions netes.

SORPRESA AL PRIMER PATI PER PART DEL GRUP DE MEDI AMBIENT "PONOIG"
Comencem la ruta pel pati des d'Usos Múltiples

Aquest matí al primer pati ens hem reunit el Grup de Medi Ambient , després de la reunió de divendres, on acordàrem el nom per al grup, que serà Ponoig, i també que aquest matí eixiríem tots amb jupetí i targeta distintiva del grup per passejar pel pati i concienciar als alumnes.

PRIMERA PRESA DE CONTACTE

Ahir a l'hora del pati es reuní el grup de Medi Ambient a la sala d'Usos Múltiples amb els alumnes que s'han volgut implicar en el projecte de millorar i fer més net el centre.

CAMPANYA SOBRE EL RECICLATGE DE PAPER.

Cada alumne/a gasta a l´any més de 500 fulls en fotocópies i altres usos proporcionats pel centre,més els que ell/ella utilitza a les seues llibretes i els corresponents als llibres de text: aproximadament uns 10 kg per alumne i any!
Això fan uns 5500 kg (5.5 Tm) de paper a l´any.

El cambio climático
La ONU advierte de la amenaza de una nueva categoría de refugiados y de la necesidad de atenderlos

El cambio climático podría ocasionar un éxodo masivo de millones de personas hacia zonas más habitables en esta década, pudiendo alcanzar los 50 millones de personas en 2010, informa la Universidad de Naciones Unidas. Estos nuevos refugiados, que ya superan a los desplazados por conflictos bélicos, aún no están contemplados en la ayuda internacional, pero Naciones Unidas recomienda que empiecen a estarlo cuanto antes, ya que lo que se está gestando es un proceso desbordante que afectará a todo el planeta. Por Marta Morales.

Ciberespacio, 14/10/2005
El trébol de cuatro hojas, en peligro de extinción
El trébol de cuatro hojas, planta a la que la tradición popular atribuye la propiedad de dar buena suerte, es una de las especies que el Ministerio de Medio Ambiente acaba de incluir en el Catálogo Nacional de Especies Amenazadas en la categoría de "en peligro de extinción".
INFORMACIÓ DEL GRUP MEDI AMBIENT

Noves tecnologies i ONG es donen cita al I Forum Alternative Channel a Barcelona.

Una trobada internacional organitzada per Iwith.org i Alternative Channel promourà l'ús de les noves aplicacions d'Internet al sector social.

El primer Forum Alternative Channel, organitzat en col·laboració amb Iwith.org, neix amb l'objectiu d'apropar les noves aplicacions d'Internet als actors del desenvolupament sostenible.

Els mèdia responsables com Alternative Channel donen la paraula a les fonts alternatives i es proclamen l'altaveu de la informació sobre el futur del planeta....

L'HORT

L'hort és mooolt ecològic. Atents a les idees que hem incorporat per estalviar aigua i per no utilitzar verins ni productes tòxics...

L'HORT

Està "currant" molta gent... Crec que la història va començar amb el grup Integra, però després van començar a vindre grups de 2n (F i E), de 3r (D) i alumnes de PT i de BAT. I molts més que ens deixem, segur!! Tot això acompanyats del professorat que també s'arromanga (Faus, Xelo, Manuel, Julia, Chema...). GRÀCIES A TOTS.

Cuida al mundo y el mundo te cuidará a ti

En papel, agua, contenedores, transporte, naturaleza.

¿Somos más listos que las ranas?
Este experimento nos hace reflexionar sobre el tiempo de acción de los humanos ante los cambios producidos en un entorno cambiante. ¿Seremos capaces de reaccionar antes que las ranas?
GRÀCIES PER AJUDAR.
Campaña de reciclaje

Des del Grup de Medi Ambient de l´institut estem fent una campanya de reciclatge de paper i necessitem la teua ajuda.

 

Recordamos un oficio artesano que fue medio de vida de muchas familias alicantinas a principios del siglo XX.
TALLER DE SABÓ

El Departament de Física i Química, com cada any, ha organitzat un taller de fabricació de sabó en el qual ha participat l'alumnat de 3r d'ESO i el de 2n de Batxilletat de Tècniques de Laboratori.

L'objectiu principal es recuperar tradicions dels nostres avantpassats i reciclar productes, com l'oli gastat de fregir, que contaminen molt les aigues residuals. A més a més, hem obtingut un sabó d'una bona qualitat per a rentar roba i que podem mesclar amb el nostre detergent habitual.

A continuació donem la recepta que hem utilitzat per si algú vol fer sabó en casa, i mostrem amb imatges les etapes més importants del procés.