MEDIACIÓ ESCOLAR
Curs de Mediació Escolar
   imprimir  enviar a un amic   disminuir la grand?ria de la lletra augmentar la grand?ria de la lletra  

El dilluns 19 de maig serà la cloenda del curs i per part del professorat volem agrair a l’alumnat participant el seu esforç i interés que ha suposat la realització d’aquest curs.

 

MEDIACIÓ ESCOLAR

En els cursos 2005-2006 es formaren en mediació escolar un grup de professors de l’Institut per crear un servei de mediació al Centre. En el curs 2007-2008 també s’ha realitzat un curs dirigit en una primera part al professorat, i seguidament a l’alumnat per a que ajuden a solucionar conflictes entre l’alumnat del Centre. Durant el curs 2008-2009 s’intentarà que els alumnes mediadores tinguen una major presència.

L’alumnat s’ha format durant 8 sessions, 6 móduls teórico-pràctico i dos pràctics, on han observat algunes mediacions i han fet algunes pràctiques junt amb el professorat. El dilluns 19 de maig serà la cloenda del curs i per part del professorat volem agrair a l’alumnat participant el seu esforç i interés que ha suposat la realització d’aquest curs.

A continuació s’explica en què consisteix la mediació: La mediació és un mètode de resolució de conflictes en el qual dues parts enfrontades recorren de manera voluntària a una tercera part imparcial, els mediadors, per trobar un acord satisfactori. Els mediadors no imposen la possible solució al conflicte, sinó que són les parts implicades les que la “creen”, producte d’una negociació cooperativa, que evita les posicions antagòniques de guanyador-perdedor. La mediació serà possible si les parts estan d’acord de cooperar amb els mediadors per a resoldre el conflicte, a l’igual que de respectar-se mútuament durant i després del procés i estan dispostos a complir els acords que es signen al final del procés.

Entre els objectius de la mediació està aprendre a escoltar i a posar-se en el lloc de l’altre, per a poder comprendre les seues necessitats, interessos i emocions. Aprendre a buscar i a trobar alternatives pacífiques per donar solucions als conflictes serà el camí per a millorar la convivència i les relacions interpersonals al Centre.La mediació no s’aplica en conflictes que requerisquen intervenció legal. És especialment efectiva en conflictes entre persones que mantenen una relació quotidiana.

Els conflictes més freqüents en què intervé la mediació són rumors perjudicials, insults, queixes, malentesos, disputes, agressions, deteriorament greu de la relació, amenaces, etc. En cas de necessitat una mediació, cal posar-se en contacte amb l’equip de mediació o comunicar-ho a la Cap d’Estudis.

           
  imprimir imprimir  mostrar en pdf mostrar en pdf  enviar a un amic enviar a un amic
favorits  del.icio.us  digg it!  meneame